منتدي الولـــــــــــيد الشامل
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا حلويات المولد النبوى من الشيف حسن 829894
ادارة المنتدي حلويات المولد النبوى من الشيف حسن 103798

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدي الولـــــــــــيد الشامل
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا حلويات المولد النبوى من الشيف حسن 829894
ادارة المنتدي حلويات المولد النبوى من الشيف حسن 103798
منتدي الولـــــــــــيد الشامل
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
اخبار
"
المواضيع الأخيرة
» البعد بين نقطتين
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن Emptyالأربعاء 25 أكتوبر 2017, 12:02 am من طرف يحيى بشير

» مراجعة ليلة الامتحان في العلوم 2015
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن Emptyالجمعة 09 يناير 2015, 7:34 pm من طرف يحيى بشير

» مراجعة ليلة الامتحان في الهندسة2015
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن Emptyالجمعة 09 يناير 2015, 7:16 pm من طرف يحيى بشير

» مراجعة ليلة الامتحان جبر ثالثة اعدادي 2015
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن Emptyالجمعة 09 يناير 2015, 7:12 pm من طرف يحيى بشير

» اليكم شجــــرة نسب الرسول سيدنا محمد (صلى الله عليه وسلم )
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن Emptyالأربعاء 25 ديسمبر 2013, 12:07 am من طرف يحيى بشير

» البدل - لغة عربية - للصف الثالث الإعدادي
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن Emptyالجمعة 18 أكتوبر 2013, 4:28 pm من طرف يحيى بشير

» البدل - لغة عربية - للصف الثالث الإعدادي
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن Emptyالجمعة 18 أكتوبر 2013, 4:23 pm من طرف يحيى بشير

» الي محبى الرياضيات اليكم برنامج كتابة الكسور والرموز الرياضية
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن Emptyالخميس 25 يوليو 2013, 10:54 pm من طرف smsm2016

» نتيجة اعدادية القاهرة الفصل الدراسي الثاني2013
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن Emptyالإثنين 03 يونيو 2013, 12:06 am من طرف يحيى بشير

اعلان
اعلانك عندنا
أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع
لا يوجد مستخدم


حلويات المولد النبوى من الشيف حسن

3 مشترك

اذهب الى الأسفل

حلويات المولد النبوى من الشيف حسن Empty حلويات المولد النبوى من الشيف حسن

مُساهمة من طرف بنت الجنوب الأحد 17 يناير 2010, 2:12 am

بسم الله الرحمن الرحيم


*********************************************

حلويات المولد النبوى من الشيف حسن 93حلويات المولد النبويحلويات المولد النبوى من الشيف حسن 93


1- الملبن

حلويات المولد النبوى من الشيف حسن A100


1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر

الطريقة

نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لو عايزينوا ملبن ملون ممكن نضيف اي لون
المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر البودرة و لو عايزين تضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن A220

يا رب تكونوا فهمتوا مني

***********************************جلاتين ملون



حلويات المولد النبوى من الشيف حسن A101



حلويات المولد النبوى من الشيف حسن A104



حلويات المولد النبوى من الشيف حسن A102
1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
50 جم جلاتين بودر (ملعقة كبير) نذوب في ماء دافي علي النار
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد
لون أحمر مع روح الفراولة لعمل لون أحمر
لو اصفر مع روح الاناناس لعمل لون صفر




الطريقة



نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف الجلاتين المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لازم خليط الجلوكوز و السكر يكون بيغلي عند أضافة الجلاتين
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و روح الفرولة و لون الاحمر


و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير أو سكر سنترفيش و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر سنترفيش ************************************************ الدومية الحمراء بالبندق

/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
50جم جلاتين بودر مذوب في ماء دافي علي النار
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر
لون أحمر
الطريقة

نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماءثم الجلاتين علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لون الأحمر
المهم نعرف ان الدومية استويت لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف تضيف مكسرات (بندق أو سوداني أو فسدق) اثناء الصب
نتركها تبر د و تقطع

هوا بيكون عامل ذي الملبن بس لونة أحمر و مش مرشوش سكر

حلويات المولد النبوى من الشيف حسن A220 ************************************************** * فخفاخينا

هي حلوي شكلها مشل السويسرول الطبقة ا لخارجية قمر الدين و داخلها جوز هند و مجسرات و اوقات يكون جوش هند مع جلا تين ملون


1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
200 جوز هند
100جم فسدق
50 ججم سيرب تقيلمقود (2كوب سكر +كوب ماء مع ليمونة بعد الغليا
5 جم فانليا
ورقة قمر الدين

الطريقة
1- نضع السيرب الثقيل مع الفسدق و نقلبهم
2- نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف جوز الهند علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لما يتخن معانا نضيف فانليا
3- ندهن الرخامة زيت خفيف ثم نفرد علية هذا الخليط بالنشابة مدهونة زيت و بععدين نشيلة و نضع هذا الخليط بعد الفرد علي ورقة قمر الدين و بعدين نضع علي الجوز هند شريط من خليط الفسدق و لفة زي السويسرول و يترك يبرد ويقطع بسكين منشاري
المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا

شكلة زي دا بس الطبقة الخارجية بتكون قمر الدين و جوا بيكون الجوز هند و الفسدق

حلويات المولد النبوى من الشيف حسن A715
بنت الجنوب
بنت الجنوب
عضو فعال
عضو فعال

عدد المساهمات : 84
نقاط : 56403
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 06/07/2009
العمر : 48

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

حلويات المولد النبوى من الشيف حسن Empty رد: حلويات المولد النبوى من الشيف حسن

مُساهمة من طرف الذئب الأربعاء 17 فبراير 2010, 12:40 pm

حلويات المولد النبوى من الشيف حسن 113700477886tt
الذئب
الذئب
عضو نشيط
عضو نشيط

عدد المساهمات : 124
نقاط : 56338
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
العمر : 23

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

حلويات المولد النبوى من الشيف حسن Empty اجمل الحلويات الشرقية من الشيف حسن

مُساهمة من طرف lion السبت 20 فبراير 2010, 12:37 pm

بلح الشامحلويات المولد النبوى من الشيف حسن 1244925391
1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة سكر؛؛ملعقة ملح صغيرة جدا؛


  • الطريقه
  • نضع فى حلة الماء والزيت والملح والسكر لحد ما يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم الدقيق مرة واحدة مع التقليب بسرعه وبشدة وهو على النار علشان الدقيق يستوى
  • . نضع العجينة فى العجان ويلف لفتين علشان العجينة تبرد او ممكن توضع في الثلاجه حتي تبرد
  • ثم نضع البيض بيضة بيضة بحيث لا اضع البيضه حتي تتجانس الاولي مع الخليط
  • . نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت.
  • نضع صينية على النار مليانه زيت على نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل بالعجينة نعمل اصابع بلح الشام على كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما البلح الشام يتخن وينشف نشيله من الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب التقيل وبالف هنا
  • ملاحظات مهمه احرصي علي ان يكون الزيت بارد حتي بعد متطلعي بلح الشام اول مره اترك الزيت يبرد قبل مضيف باقي الكميه
  • المقالي كلها تتاكل في نفس اليوم تاني يوم بتطري ممكن تعملي علي الاد وبقيه العجينه تعنيها في الفريزر
الزلابيه(لقمه القاضي)


حلويات المولد النبوى من الشيف حسن 1244927632



نصف كيلو دقيق-50 جم نشا (ربع كوب نشا- 20 جم خميره (2 م كبيره) 200 جم ماء
الطريقه
اخد من الدقيق ملعقه واخلطها مع 2 م زيت - نصف كوب ماء دافيء -ا ملعقه كبيره خميره- نصف ملعه ملح -نصف ملعقه سكر اخلطهم سويا واتركهم يختلطوا سويا ويختمروا لمده ساعه في مكان دافيء(الخميره البايته)

بعد ساعه اضيف بقيه المقادير اضيف الماء الدافيء حوالي كوب حتي تصبح سائله واتركها تختمر ساعه تانيه

بعد التخمر اهبط العجينه بايدي ثم امسك العجينه بايدي بقوه وبالمعقه اخد العجينه الي الي طالعه من بين السبابه والابهام وضعها في زيت غزير ساخن واقلب فيها حتي تاخد اللون الذهبي

ملحوظه: النشا بيعطي لها قرمشه من بره
الزيت لازم يكون غزير سخن
اضع كوب به زيت جانبي اغمر فيه الملعقه كل شويه حتي لا تلتصق بالعجين اثناء التشكيل
تسقي بشربات ثقيل بارد مثل كل المقالي

البسبوسه
المقادير:
نصف كيلو دقيق سيمولينا-50 جم جوز هند(ربع كوب)
3/4 كوب سكر- 1/2 م بيكنج بودر- 125 جم ماء(3/4كوب ماء- 150 سيرب تقيل(1/4 كوب)-100 سمنه(1/2كوب)
الطريقه
يحضر السيرب او الشربات في اناء اضع 2 كوب سكر مع اكوب ماء وبعد ان تغلي اضيف لها عصير ليمونه

اخلط الدقيق مع جوز الهند ويقلبوا سويا
اسيح السمنه علي النار
اخلط الماء والسكر مع السيرب او الشربات مع السمنه السايحهثم انزل بيهم علي الدقيق
لا اقلب كثيرا حتي تضل مرمله
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن 1244978647
في صينيه مدهونه سمنه اضع الخليط واجبسه بايدي
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن 1244978773
لك الحريه بان تضعي اي مكسرات بتحبيها علي الوش سوداني بندق
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن 1244978871
تدخل في فرن مسخن مسبقا لمده 25 دقيقه


وبمجرد خروجها تسقي بالشربات الساخن
حلويات المولد النبوى من الشيف حسن 1244978962حلويات المولد النبوى من الشيف حسن 1244979080ملحوظه عن تجربه اذاتركت البسبوسه في الصينيه حوالي ساعتين فبل دخولها الفرن يبقي طعمها احسن
اذا شربت الشربات نبقي نجحت اما اذا مشربتوش تبقي فشلت
وياريت تختبري البيكنج بودر فبل استعماله بوضع ذره من في بعض الماء او الخل اذا فار يبقي سليم بالف هنا

lion
lion
عضو نشيط
عضو نشيط

عدد المساهمات : 176
نقاط : 54911
السٌّمعَة : 21
تاريخ التسجيل : 18/12/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

حلويات المولد النبوى من الشيف حسن Empty رد: حلويات المولد النبوى من الشيف حسن

مُساهمة من طرف الذئب الجمعة 06 أغسطس 2010, 3:59 pm

حلويات المولد النبوى من الشيف حسن Thank_you_03
الذئب
الذئب
عضو نشيط
عضو نشيط

عدد المساهمات : 124
نقاط : 56338
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
العمر : 23

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى