منتدي الولـــــــــــيد الشامل
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي
اخبار
"
المواضيع الأخيرة
اعلان
اعلانك عندنا
أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع


اجمل طريقة لعمل القراقيش والكرواسون الشاى الصباح بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

اجمل طريقة لعمل القراقيش والكرواسون الشاى الصباح بالصور

مُساهمة من طرف بنت الجنوب في الأربعاء 17 مارس 2010, 1:49 am



طريقة عمل الكروسون ب

صور متحركة هتسهل لكم الطريقة جداااااااااا


المقادير:


1 كيلو دقيق
2 بيضة
1/2 كوب سكر
5 معالق لبن بودرة
قطعة خميرة بحجم عين الجمل او2 م خميرة فورية
2 معلقة محسن خبز
1/4 م ملح
100 جرام زبدة مذابة
ماء للعجن حوالي كوب ونصف او علي حسب نوعية الدقيق
500 جرام زبدة متلجة


طريقة التحضير:






اولا
نضع في الميكسر او ممكن باليد الدقيق والخميرة والبيض والسكر ومحسن خبز والملح
والزبدة المذابة وماء العجن
ويعجن معا حتي تلم العجينة معنا وتكون ناعمة







ثم تترك تخمر
لتحضير الزبدة
توضع بين ورقتي زبدةوبواسطة المردنة نجعل الزبدة علي شكل مستطيل او مربع
ثم ندخلها التلاجة للتماسك مرة اخري
هيكون عندنا قالب زبدة مجمد بارتفاع 1سم







وبعدين نفرد العجينةواضع قالب الزبدة الباردة في النصف واقفل العجينة علي قالب الزبدة
ثم نضعها في التلاجة ساعة ثم نطلعها ونفرد العجينة مرة اخري بس يكون في اتجاه واحد
ثم تطبق مرة اخري
ونكرر العملية 4 مرات كل مرة ساعة في التلاجة
وفي الاخر نتركها طول الليل في الثلاجة







ثم تفرد العجينة مستطيل كبير ونأخذ منه مستطيل كما في الصورة
ونقطعه الي مثلثات ثم فتحة صغيرة في قاعدة المثلث
ثم تلف علي شكل كرواسون كما في الصورة
ثم نضعها علي صينية مبطنة بورق زبدة
ونسيبيها تتخمر مرة اخري حتي يتضاعف حجمها







ثم نلمع الكرواسون ببيض ووقليل من لبن وفانيليا
ثم يدخل الفرن 180 درجة حتي يأخذ اللون الدهبي
حوالي 20 دقيقة او حسب الفرن













عمل القراقيش



المقادير.......
...كيلو ونصف دقيق..نضع عليه بذرة ملح
...نصف كيلو زبده .....أو سمنه....زي ما تحبي
...قطعة خميره ..نجهزها ..نضع عليها ملعقه سكر وملعقة ماء دافئ
...ونتركها تتخمر.. ..حوالي 10 دقائق
2ملعقة كبيرة كمون
4 ملعقه كبيره سمسم......
...ماء دافئ للعجن.....
الطريقه.......
نضع الدقيق في وعاء للعجن..و نعمل حفره في الوسط ونضع فيها السمسم
نسيح الزبده أو السمنه ونضعها علي الدقيق
ويقلب بملعقه....ونضع الخميره فوقه ونعجنه
ويكمل عجنه بالماء ويكون لينا نوعا ما
ونتركه ..ليخمر حوالي ساعه...
ودي صورته بعد ما خمر


وبعد ذلك نقطعه ونعمله بالطريقه دي
ونفرده بالشكل ده..........
ويقطع بهذه الطريقه أو... زي ما تحبي
الي ان ينتهي كميه العجين...
ونتركه يرتفع في مكان دافئ
حوالي نصف ساعه أو ساعه حسب درجة حرارة الجو..
ونخبزه في فرن متوسط الحراره.....
وبيطلع بالشكل ده ........
avatar
بنت الجنوب
عضو فعال
عضو فعال

عدد المساهمات : 84
نقاط : 30513
السٌّمعَة : 15
تاريخ التسجيل : 06/07/2009
العمر : 41

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: اجمل طريقة لعمل القراقيش والكرواسون الشاى الصباح بالصور

مُساهمة من طرف يحيى بشير في الجمعة 11 يونيو 2010, 9:34 am


_________________
avatar
يحيى بشير
Admin(المدير العام )
Admin(المدير العام )

عدد المساهمات : 532
نقاط : 31599
السٌّمعَة : 26
تاريخ التسجيل : 04/07/2009
العمر : 49

http://elwalled.hooxs.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: اجمل طريقة لعمل القراقيش والكرواسون الشاى الصباح بالصور

مُساهمة من طرف الذئب في الجمعة 06 أغسطس 2010, 4:14 pm

avatar
الذئب
عضو نشيط
عضو نشيط

عدد المساهمات : 124
نقاط : 30448
السٌّمعَة : 44
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
العمر : 16

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى